Å kjøpe skikkelig badetøy har flere fordeler. Med riktig passform vil den føles-, holde fasongen- og se bedre ut i lenger tid. Å kjøpe plagg som varer sparer både tid, penger og miljøet. Men selv kvalitet krever at du behandler det riktig. Her er fem tips

 

  1. Vask badetøyet med mild såpe etter hvert bruk. Selv om du ikke har badet i saltvann eller klor, er det viktig å skylle ut med såpe. Blant annet svette og solkrem kan tære på stoffet.
    Vask badetøy som undertøy ellers, med mild såpe, 30 grader og uten skyllemiddel. Vasker du i maskin må du bruke vaskepose. Legg badetøyet gjerne på vranga for å beskytte utsiden og bruk lettstelt/ull/håndvask-program.

 

  1. Unngå å smøre solkrem på badetøyet. Har du spraykrem er det best å spraye i hånda før man påfører solkremen ved områdene nære bikinien. Har du mulighet til å smøre deg før du tar på badetøyet er det også lurt. La det gjerne trekke inn litt også.

 

  1. Skyll badetøyet i ferskvann etter bad i salt- og klorvann. Spesielt i syden er det ofte en ferskvannsdusj i nærheten på stranda eller ved bassenget. Skyll deg og bikinien så fort som mulig etter bading. Jo, lenger salt og klor blir liggende i badetøyet, jo mer tærer det på stoffet.

 

  1. La det tørke i skyggen. Legger du badetøyet i solsteika for å tørke kan fargen falme fortere. Man er tross alt ofte ganske mange timer i sola når man har på seg badetøy allerede, så unngå å sole badetøyet når du ikke bruker det.

 

  1. Unngå å la det ligge bløtt i en pose over lengere tid. Da kan det begynne å lukte litt etter hvert. Hvis det er lenge til du får vasket og hengt badetøyet til tørk kan du legge det på et håndkle og rulle det opp. Prøv å få ut så mye væske som mulig.